Cum alegem caloriferele in functie de suprafata camerei ?

Calcul estimativ al caloriferelor in instalatii cu centrala termica

In cazul cladirilor cu o izolatie medie sau apartamentelor de bloc, necesarul de caldura este estimat intre 45...55 W/m3; astfel, pentru a alege caloriferul optim, putem considera urmatoarele valori ale necesarului de caldura:
  • 45 W/m3 in cazul camerelor fara pereti exteriori,
  • 50 W/m3 in cazul camerelor cu un perete exteriori,
  • 55 W/m3 in cazul camerelor cu doi pereti exteriori.
valori acoperitoare folosite de cele mai multe ori Exemplu: Suprafata camera: 20 m2 x 2,5 m (inaltimea camerei) x 55 W/m3 => 2750 W (puterea termica a caloriferului). Putem rotunji aceasta valoare sau sa alegem un calorifer cu puterea mai mare de 2750 W.
Nota. De cele mai multe ori puterea caloriferelor este mentionata in conditiile (90/70 la 20 grd. C), adica temperatura pe tur/retur (90/70 grd.C) a centralei, la o temperatura de ambianta de 20 grd. C. Insa, in cazul centralelor cu condensare, trebuie sa tineti cont de temperatura maxima pe tur a centralei; astfel puteti sa va raportati la puterea caloriferului in conditiile (70/55 la 20 grd. C) sau o valoare intermediara.

Pozitionarea caloriferelor si numarul acestora in functie de camera

Caloriferul trebuie pozitionat sub fereastra, acolo unde este pierderea cea mai mare de caldura, respectiv sub fiecare fereastra daca camera este prevazuta cu 2 sau mai multe ferestre.
In cazul in care nu este posibil caloriferul se va pozitiona cat mai aproape de fereastra, pentru a evita formarea de condes.
 

Pentru dimensionarea caloriferelor sau o oferta completa, va rugam sa ne trimeti cererea Dvs.